dissabte, 16 de maig del 2009

Guia Primavera Sound (Dijous)


Tenir un bon físic és imprescindible és el requisit més important d'aquest Primavera Sound 2009. I no en clau de bellesa, sinó de resistència, ja que les curses d'escenari a escenari poden ser antològiques. Em proposo poder veure (ni que alguns hagin de ser a mitges) entre 30 i 40 concerts en tres dies i en cinc escenaris diferents. La ruta (de dijous) serà la següent:

The Vaselines, la primera gran cita del Primavera Sound 2009

DIJOUS 28 DE MAIG


Després de mesos i mesos esperant la cita -encara recordo quan em donaven la notícia de la confirmació d'Spiritualized i My Bloody Valentine en ple mes de desembre- arriba el primer dia de Primavera Sound. Tenint en compte la possibilitat d'haver dormit poques hores i de plena ressaca barcelonista, un bon cafè amb gel serà el complement adequat per gaudir, sense cap mena de pressa ni pressions, del sol i dels concerts a l'Escenari Pitchfork de VERACRUZ (17h) i de WOMEN (18:15h). Un bon aperitiu per pujar a l' SPECTRUM, la nau espacial que esperarà als assistents de l'Escenari Estrella Damm a partir de les 19:30, un viatge que ens farà sacrificar GIRLS. De tornada de l'espai, farem un altre viatge, però en aquest cas serà en el temps: recularem fins als noranta, perquè a les 20:35h pujaran a l'escenari Rockdelux THE VASELINES, una de les bandes preferides de Kurt Cobain. Segurament, als noranta ens hi sentirem tan a gust que ens hi quedarem per veure, al cap d'una hora a YO LA TENGO a l'Escenari Estrella Damm. Amb el concert dels de Nova Jersei, se'ns faran les onze de la nit i serà el moment d'inaugurar l'escenari Ray-Ban Vice per veure al gran ANDREW BIRD, un dels cantautors (encara que no li agrada aquesta denominació) més atípics i interessants de l'actualitat. A mig concert, però, la fugida cap a l'Escenari Rockdelux sembla obligada: els parisencs PHOENIX tornen a Barcelona i ens presenten nou treball. La cançó "Too Young" ens endinsarà en un món més propi de Lost In Translation que no pas d'un Festival de Música, ja que el final dels francesos es podrà enllaçar amb un altre grup protagonista de la banda sonora del film de Sofia Coppola: MY BLOODY VALENTINE. Avís: per tots aquells que l'endemà sacrifiquin l'actuació dels irlandesos a l'auditori per veure a altres concerts, aquesta es convertirà una cita obligada. I si My Bloody Valentine posaran l'equip de so en perill pels alts decibels de la seva música, THE HORRORS (Ray-Ban Vice, 1:45h) el posaran en perill per les bretolades a que solen fer als concerts. Tot i això, la gran alternativa a La Comèdia dels Horrors pot ser APHEX TWIN (Rockdelux, 01:35), el Mozart de l'Electrònica.  La primera nit del Primavera es conclourà amb WAVVES (Pitchfork, 02:15h) i EBONY BONES (Ray-Ban Vice, 3:00h). 

Nota: L'actuació de JOE CREPÚSCULO i LOS DESTRUCTORES (Ray-Ban Vice, 21:45h) ha quedat fora de la selecció per tres motius: en primer lloc, per la coincidència amb YO LA TENGO. En segon lloc, perquè es tracta d'un grup que ja es podrà veure al cap d'un mes a dos festivals meravellosos (PopArb i Faraday). I per tercera i última instància, per fer boicot a l'spot del Primavera Sound. És indignant que el millor festival d'Europa tingui la indecència de fer servir les mateixes imatges que l'any passat i canviar el text. A més, amb tots els respectes per Baraja de Cuchillos de Joe Crepúsculo, aquell anunci sempre sonarà a A-punk de Vampire Weekend. Que n'aprenguin del PopArb, que promou iniciatives entre els estudiants de facultats catalanes de publicitat!

Properament, divendres.

El moment del dia podria ser alguna cosa semblant a:



(Alguna cosa semblant, però sense Kurt Cobain)



1 comentari:

mile ha dit...

anda que lo teu és vici i malaltia! ...els que passarem el primavera a la biblioteca et saluden (i t'envegen)
se't farà extrany no trobar-m'hi i tot jajaj