dilluns, 20 d’abril del 2009

Exhibició d'atrocitats



La vida és efímera i volàtil. Sempre pot ser massa tard per descobrir alguna cosa, o segons com es miri, sempre podem arribar just a temps, encara que sigui a l'últim segon. Ahir va morir J.G. Ballard , un dels escriptors més trasncendents de ciència-ficció del Segle XX, relacionat amb el cyberpunk.

Reconec que no he llegit mai cap llibre seu i, per tant, seria poc honest posar-me a parlar d'ell, però justament ahir, mentre ell vivia les seves darreres hores, em vaig interessar per la seva vida i obra. Buscant les influències literàries de Ian Curtis (Joy Division), vaig descobrir que "Atrocity Exhibition" (Exhibició d'Atrocitats) és el títol d'una novel·la de Ballard, escrita l'any 1970, a través de la qual posa de manifest les diferents formes de violència irracional del moment, juntament amb altres perills post-moderns.

El mateix Curtis composava una cançó al cap de deu anys amb el mateix títol, inclosa en la seva darrera obra, el disc "Closer" (1980). Mentre Ballard començava a existir en el meu univers particular, ell s'acomiadava d'aquest món. Ara toca conèixer-lo més gràcies al llegat literari que ha deixat. Heus aquí el poder dels llibres (també el té la música i l'art en general) per eternitzar les persones.


                                                            

1 comentari:

Ricardo ha dit...

anque sea en catalán y no pueda leer nada, me alegro que sigas con vida y compartiendo conocimientos y cosas con los demás